Erik Jonk
Erik Jonk Sport 27 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Wéér eruit: 80.000 fans zien Max maar een kwartier

Opnieuw is Max Verstappen in de Formule 1 uitgevallen. En opnieuw kwam dat, na acht rondjes, door haperende techniek aan zijn Red Bull-wagen.

Ongeveer 80.000 Nederlandse fans waren naar het Spa-circuit in België afgereisd om de racende idool aan het werk te zien. Al die tienduizenden hadden op de wegen bij de Zuiderburen voor lange files gezorgd. Genieten van Max’ trainingen konden zij wel. Maar de om 14.00 uur gestarte Grand Prix eindigde voor Verstappen om 14.18 uur.

Wéér eruit: 80.000 fans zien Max maar een kwartier
De sfeer zat er onder de Nederlandse fans in Spa wel goed in.

Zesde keer

De Nederlandse troef startte achter Mercedes en Ferrari als vijfde en had die plek na acht ronden nog steeds in handen. Maar toen ging het mis, voor de zesde keer in twaalf races alweer door een defect. Verstappen viel eerder dit seizoen uit in de Grands Prix van Oostenrijk (koppeling), Azerbeidzjan (oliedruk), Canada (kapotte batterij), Spanje (botsing in eerste ronde met Räikkönen) en Bahrein (remmen).

‘Niet te geloven’

,,Ongelooflijk, ik kan dit niet geloven”, zei de Limburger na de uitvalbeurt meteen. Volgens Red Bull Racing is het uitvallen te wijten aan ‘niet nader gespecificeerde motorproblemen’. ,,Niet de race die iemand van ons wenste voor Max of voor zijn fan”, aldus het team. Max Verstappen heeft het echter helemaal gehad met alle pech die hem dit seizoen treft bij Red Bull. ,,Dit is gewoon een drama”, zei hij bij Ziggo Sport. ,,Hoe lang ik dit nog vol houd? Niet lang meer, dat is zeker. Dit is enorm teleurstellend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die fans die een duur kaartje hebben gekocht om hier te komen kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.