Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 17 aug 2017 / 06:28 uur

Van Persie en Babel vallen op in voorselectie Oranje

De voorselectie van Oranje voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden is woensdagmiddag bekendgemaakt. Tussen de namen prijkt opvallend genoeg ook die van Robin van Persie.

De keuze voor Van Persie is opmerkelijk omdat hij al zo’n twee jaar geen wedstrijd meer heeft gespeeld voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interland was de wedstrijd Nederland – Tsjechië in oktober 2015, waarin Van Persie een eigen goal maakte. Deze nederlaag betekende de uitschakeling van Oranje in de kwalificatieronde voor het EK 2016.

101 interlands

Van Persie komt op dit moment in de Turkse competitie uit voor Fenerbahçe. Hij maakte al meerdere malen duidelijk dat hij nog steeds beschikbaar is voor het Nederlands elftal. Van Persie speelde 101 interlands in zijn loopbaan en scoorde hierin 50 keer. Voor Fenerbahçe maakte hij afgelopen seizoen 10 goals in 21 wedstrijden.

Van bondscoach Dick Advocaat – met wie Van Persie afgelopen seizoen samenwerkte bij zijn club – krijgt de 34-jarige Rotterdammer dus weer een kans om zich te bewijzen. Naast die van Van Persie is ook de naam van Ryan Babel opvallend. Babel, tevens voetballend in de Turkse competitie, speelde in november 2011 zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

Van de Beek

Daarnaast zou Donny van de Beek in september zomaar eens zijn debuut voor het Nederlands elftal kunnen maken. De 20-jarige middenvelder bewees zich afgelopen seizoen als basisspeler van Ajax, waarmee hij de finale van de Europa League haalde, en zit nu ook in de voorlopige selectie.

Volgende week vrijdag wordt de definitieve selectie van Advocaat bekendgemaakt. De wedstrijden die op het programma staan zijn de wk-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Persie en Babel vallen op in voorselectie Oranje
Sluiten