Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Speler juicht te wild: geblesseerd tot eind maart

Tijdens de eerste acht minuten van het nieuwe voetbalseizoen in Duitsland heeft Nicolai Müller al alle mogelijke emoties meegemaakt. Binnen een paar seconden tijd ging zijn stemming van extreem gelukkig naar verdrietig.

Hamburger SV startte de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg. Gelijk een belangrijk duel, aangezien beide ploegen normaal gesproken vooral degradatie moeten zien te ontlopen. Müller dacht al vroeg in de wedstrijd de held van zijn club te worden.

Snelle goal

Nadat in de achtste minuut een afgeslagen hoekschop opnieuw werd ingebracht, stond de Duitser op de juiste plek om de bal binnen te schieten. Na zijn goal kwamen er bij Müller de nodige emoties los en sprong hij wild in het rond. Maar daar ging het fout.

De middenvelder greep vrij direct naar zijn knie en schreeuwde het uit van de pijn, waarna het al snel duidelijk was dat hij niet verder kon. In het ziekenhuis werd hij onderzocht en inmiddels is de uitslag binnen. Hij heeft zijn kruisband gescheurd en zal hierdoor pas weer over zeven maanden (eind maart) in actie kunnen komen. „Dit is een grote klap. Voor HSV, maar vooral voor Nicolai zelf", zegt technisch directeur Jens Todt.

Schrale troost

Een schrale troost voor Müller. Zijn doelpunt was zaterdag wel de enige van de wedstrijd en dus het winnende. Daardoor is Hamburger SV voorlopig terug te vinden op de zesde plaats in de Bundesliga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Speler juicht te wild: geblesseerd tot eind maart
Sluiten