Jasper Kars
Jasper Kars Sport 10 aug 2017 / 11:58 uur

Recordinternational Mexico bestraft voor drugsbanden

Hij voetbalde voor het grote FC Barcelona en is aanvoerder van het nationale voetbalelftal van Mexico, maar in de nadagen van zijn carrière wordt Rafael Márquez (38) verdacht van betrokkenheid bij gevaarlijke drugshandel. De aanvoerder van het nationale voetbalelftal is een van de 22 verdachten in een grootschalig Amerikaans drugsonderzoek. En nee, dit is geen aflevering uit het nieuwe seizoen van Narcos.

Het Amerikaanse ministerie van financiën bestrafte de verdediger omdat hij banden zou hebben met het gevreesde Sinaloa-kartel. ‘Rafa’, een van de bijnamen van Márquez, zou goede vrienden zijn met kartelbaas Raul Flores Hernández. Deze drugsbaron staat aan het hoofd van een van de machtigste drugskartels van het land.

Bevroren banktegoeden

Als straf bevroor de Ministry of Treasury (Amerikaanse ministerie van financiën) alle Amerikaanse banktegoeden van de voetballegende. De aanvoerder zou naast goede banden met bendeleider Flores Hernández ook meerdere bezittingen van het kartel op zijn naam hebben staan.

Het bestraffen van Márquez is onderdeel van een groot Amerikaans drugsonderzoek, dat onder de Amerikaanse president Donald Trump extra hard is ingezet. Naast de recordinternational zouden ook andere bekende Mexicanen, zoals de zanger Julio César Álvarez, drugsbanden hebben. Álvarez liet via Facebook weten dat hij not amused was met de verdenkingen: „Denk je nou echt dat iemand met zo’n lange voetbalcarrière zoiets zou moeten doen?”

Márquez in duel met Arjen Robben tijdens het WK 2014. (FOTO: ANP)

Geen commentaar

De Wesley Sneijder van Mexico is met 143 interlands recordinternational van zijn land en geldt in Noord-Amerika als een echte voetballegende. Márquez speelde vier WK’s en kwam naast Barça uit voor clubs als AS Monaco, Hellas Verona en Red Bull New York.

Inmiddels voetbalt de veteraan in zijn thuisland bij Atlas Guadalajara en vertegenwoordigde hij Mexico deze zomer nog tijdens de Confederations Cup. De Mexicaanse voetbalbond en de club van Márquez gaven tot nu toe geen commentaar. Voorlopig blijft de voormalig Barcelona-ster nog ‘gewoon’ captain van zijn ploeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordinternational Mexico bestraft voor drugsbanden
Sluiten