Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 5 aug 2017 / 10:00 uur

Koninklijk paar niet present tijdens EK-finale

De Oranje Leeuwinnen zullen tijdens de finale van het Europees kampioenschap tegen Denemarken waarschijnlijk niet gesteund worden door de koninklijke familie. Koning Willem Alexander en Maxima zullen naar verluidt verstek laten voor de eindstrijd in de Grolsch Veste.

‘Niet voornemens’

Uit de verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst blijkt dat het nog niet helemaal een gesloten boek is, maar de intentie is er in ieder geval niet. „Het koninklijk echtpaar is vooralsnog niet voornemens om de wedstrijd te bezoeken."

Het koninklijk paar was twee weken geleden nog wel aanwezig tijdens de openingswedstrijd het toernooi in de Utrechtse Galgenwaarden, toen Noorwegen de tegenstander was en met 1-0 verslagen werd.

Deense afvaardiging

Opvallend is dat het Deense koningshuis naar verluidt wel aanwezig is. Volgens Billed Bladet gaat kroonprins Frederik na zijn vakantie in Griekenland direct door naar Enschede om de Deense vrouwen toe te juichen. In totaal zijn er waarschijnlijk duizend Deense supporters in het stadion.

Rutte en Schippers

Overigens zijn er tijdens de finale zat Nederlandse prominenten aanwezig. Premier Mark Rutte en minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn in Enschede om het team van Sarina Wiegman naar de Europese titel te schreeuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koninklijk paar niet present tijdens EK-finale
Sluiten