Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 20 aug 2017 / 17:35 uur

Joël Veltman: ‘Kritiek op mij is te makkelijk’

Ajax boekte eindelijk weer eens een overwinning. In de eigen ArenA werd FC Groningen met 3-1 verslagen. „De sfeer was de afgelopen weken wat minder en dat is begrijpelijk als je kijkt naar wat er is gebeurd en de tegenvallende resultaten”, aldus Ajax-aanvoerder Joël Veltman. „Ik zag net eindelijk weer eens lachende gezichten in de kleedkamer.”

Kritiek

Bij opnieuw een tegenvallend resultaat was de crisis compleet in Amsterdam en daarbij zou Veltman niet gespaard worden. De verdediger heeft het gevoel dat hij de eerste is die kritiek krijgt als het met Ajax slecht gaat. Zo werd Veltman na de 1-0 nederlaag tegen Rosenborg gefileerd door FOX-analisten Arnold Bruggink en Ronald de Boer. Het duo vindt Veltman niet de geschikte aanvoerder voor de recordkampioen. „Als je Schöne opstelt als nummer zes, dan moet hij je aanvoerder zijn”, aldus Bruggink. „Veltman maakt fouten en is een onzekere factor. Bovendien weet ik niet altijd wat ik moet denken van zijn verhaal na de wedstrijd.”

Te makkelijk

De Boer deed er nog een schepje bovenop door te stellen: „Veltman is geen goede rechtsback. Hij heeft al genoeg fouten gemaakt. Hij speelt op een positie waarop hij niet uitblinkt en vervolgens maak je hem aanvoerder.”

„Ik heb de kritiek meegekregen”, aldus Veltman na het duel met FC Groningen. „Ik vind het wel een beetje makkelijk om te zeggen dat ik een slechte aanvoerder ben. Ik weet ook wel dat het beter kan. De kritiek op mijn spel was terecht, maar dat staat los van het aanvoerderschap. Hoe weten zij nu hoe ik me gedraag tijdens trainingen en in de kleedkamer? Ik heb sowieso het gevoel dat ik eerder kritiek krijg als persoon dan iemand anders en dat is als aanvoerder van Ajax alleen maar meer geworden. Er wordt extra op me gelet. Ik loop al een tijdje mee en heb dat al lang geaccepteerd. Die band voelt niet als een extra last. Ik droeg hem vorig seizoen ook af en toe en dat scheelt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Joël Veltman: ‘Kritiek op mij is te makkelijk’
Sluiten