Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 8 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Foppe de Haan: ‘Ze houden allemaal van voetbal’

We kunnen er maar niet over ophouden: onze Oranje Leeuwinnen. De kersverse Europees kampioenen namen maandagavond na hun huldiging in Utrecht plaats in de studio van Jinek en nu vinden we ze nog leuker. Maar wat vooral belangrijk is, het vrouwenvoetbal wordt op deze manier hopelijk nog meer op de kaart gezet.

Er waren meerdere memorabele momenten in de uitzending. Kika van Es die vertelde over haar ernstige blessure en de moeilijke tijd daarna en Sarina Wiegman die een oud filmpje te zien kreeg waarin ze droomt van een EK vrouwenvoetbal.

Foppe

Natuurlijk werd er veelvuldig gesproken over de toekomst van het vrouwenvoetbal en over de verschillen die er zijn met het mannenvoetbal. Foppe de Haan sloeg volgens veel Twitteraars de spijker op de kop.

Volgens De Haan is de grote klasse van de dames dat ze zichzelf weg kunnen cijferen om hun doel te bereiken. „Dat heb je bij jongens veel minder, die hebben veel meer hun eigen belang. Daar zit veel meer geld achter, daar zitten zaakwaarnemers achter, dat is een andere wereld.”

https://twitter.com/ArjanArts/status/894671523134545921

https://twitter.com/GeavanR/status/894667063188480000

Maar, benadrukt Foppe, het voetbal is hetzelfde. „Je moet van voetballen houden. Als je dat niet doet, dan kan je het schudden. En ze houden allemaal van voetbal.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Foppe de Haan: ‘Ze houden allemaal van voetbal’
Sluiten