Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 19 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Voetballer Zaccardo zoekt club via Linkedin

Op LinkedIn wemelt het van de mensen die op zoek zijn naar banen in marketing, sales of andere gangbare beroepsgroepen. De oproep van Cristian Zaccardo valt daartussen dan ook zeker op. De Italiaanse voetballer is op zoek naar een nieuwe club.

Zaccardo speelde in zijn professionele voetbalcarrière bij onder andere Bologna, Palermo, Wolfsburg, Parma en Milan. Ook kwam hij 17 keer uit voor het nationale elftal van Italië. In het jaar waarin ze wereldkampioen werden, 2006, speelde Zaccardo de eerste twee wedstrijden. Die tweede wedstrijd maakte hij spijtig genoeg een eigen doelpunt, wat er (waarschijnlijk) toe leidde dat hij dat WK nog maar een paar wedstrijden werd ingezet.

Sinds de 35-jarige Zaccardo met zijn laatste club Vicenza Calcio degradeerde uit de Serie B, is de verdediger op zoek naar een nieuwe baan, overigens nog steeds als voetballer.

Genoeg ervaring

Zijn LinkedIn-titel is indrukwekkend, doch een tikkie gedateerd: ‘World Cup Champion 2006 – German Bundesliga Champion 2009 – Europe Cup U21 Champion 2004’. Aan ervaring in ieder geval geen gebrek. Zaccardo deelt in zijn post ook de lijst met wedstrijden die hij speelde.

In zijn oproep zegt Zaccardo zijn contract met Vicenza te hebben verbroken. „Ik ben op dit moment een vrije voetballer. Ik ben fysiek nog steeds in orde en ik kan nog twee jaar op hoog niveau voetballen. Wie wil er een deal met me sluiten?”

Overigens zijn er naast Zaccardo meer voetballers die LinkedIn gebruiken om een nieuwe club te vinden. Demy de Zeeuw deed het bijvoorbeeld in 2014. Hij zocht toen een nieuwe club in Europa, het Midden-Oosten of de de AFL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetballer Zaccardo zoekt club via Linkedin
Sluiten