Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 9 jul 2017 / 14:20 uur

Van der Breggen schrijft Giro Rosa op haar naam

Anna van der Breggen heeft zondag – net zoals in 2015 – de Giro Rosa op haar naam geschreven. De grootste wielerkoers voor vrouwen werd gedomineerd door de Nederlandse, die al in de tweede etappe naar de roze trui greep.

Goede start

Na de ploegentijdrit aan het begin had een teamgenoot nog het roze om haar schouders, maar direct erna greep ze de leiding en die stond ze niet meer af. Uiteindelijk had ze een voorsprong van ruim een minuut op nummer twee Elisa Longo Borghini.

Opvallend genoeg won ze geen individuele etappe, maar andere Nederlanders deden dat wel. Annemiek van Vleuten (derde in het eindklassement) mocht twee keer aan het feest en ook Lucinda Brand won een keer.

Topseizoen

Voor Van der Breggen is het ondanks dat ze geen ritzege pakte, bepaald niet de eerste zege van het jaar. Zo won ze al de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen.

Door de zege van Van der Breggen is nu zowel de Giro voor vrouwen als die voor mannen gewonnen door een Nederlander. Anderhalve maand geleden was Tom Dumoulin immers al winnaar van de Giro d’Italia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Breggen schrijft Giro Rosa op haar naam
Sluiten