Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 22 jul 2017 / 09:43 uur

Schittert Sneijder straks in de Eredivisie?

FC Utrecht zou momenteel werken aan een gigantische transferstunt. Eigenaar Frans van Seumeren heeft Wesley Sneijder naar verluidt in het geheim gepolst voor een overgang naar de Domstad.

De krant schrijft dat Van Seumeren zijn kans wil grijpen nu Ajax voorlopig geen interesse lijkt te tonen in de spelmaker. Sneijder zou een halfjaar in de Eredivisie wel zien zitten om vervolgens te starten in een competitie die na de winterstop start, denk aan de Amerikaanse MLS.

De geboren Utrechter speelde nog nooit voor de club uit zijn geboorteplaats. In Nederland kwam Sneijder alleen uit voor Ajax, van 1991 tot 2002 in de jeugd en van 2002 tot 2007 in de hoofdmacht. Hij speelde 126 wedstrijden voor het eerste en scoorde daarin 43 keer.

Een indrukwekkende carrière volgde. Eerst bij Real Madrid, later bij Internazionale. Bij die laatste club won hij in één seizoen de competitie, nationale beker, de Champions League en het wereldkampioenschap voor clubs. Zijn laatste club was Galatasary, waar zijn contract deze zomer werd ontbonden.

Of Sneijder een overgang naar de Eredvisie ziet zitten, is nog maar de vraag. De middenvelder geniet veel interesse van clubs uit competities wereldwijd. Voor het geld zal de Utrechter in ieder geval niet naar de plaatselijke FC verkassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schittert Sneijder straks in de Eredivisie?
Sluiten