Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 6 jul 2017

Sagan en Cavendish tekenen online de vrede

Mark Cavendish en Peter Sagan waren dinsdag het meest besproken koppel van de avond. De twee verlieten na een incident de Tour de France. Cavendish vanwege een blessure, Sagan omdat de UCI hem uit koers zette na een elleboogstoot.

Waar verschillende media in de voorbije dagen poogden een rel te creëren en de familie van Cavendish zelfs bedreigd werd door Sagan-aanhangers, hebben de twee allang de vrede getekend. Op social media onderstreepten de twee topsprinters hun goede verhoudingen.

Kloppen en geklopt worden

Het begon met Sagan, die een tweet stuurde met twee foto’s. Op de ene wordt hij zelf wereldkampioen in Doha, nadat hij onder andere Cavendish heeft geklopt. Op de andere pakt de Brit juist een ritzege in de Tour de France weg voor de neus van zijn rivaal.

„Word snel weer beter, Mark”, zo begint de tekst van Slowaak. „Ik heb een voorkeur voor een aankomst zoals op die eerste foto. Maar wat de uitkomst ook mag zijn, ik kijk er naar uit om snel weer tegen je te koersen.” Cavendish kan de tweet van zijn collega wel waarderen. „Klasse! Trots om je te kennen Peter. Zie je snel.”

Groene trui

Door het wegvallen van Sagan en Cavendish krijgt de groene trui een compleet nieuwe winnaar. De twee waren de enige aan start in Düsseldorf die de sprinterstrui al eens hadden gewonnen. Momenteel is deze in handen van Arnaud Démare.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sagan en Cavendish tekenen online de vrede
Sluiten