Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 30 jul 2017 / 14:19 uur

Ricciardo woedend op Verstappen: Amateur!

Het goede gevoel dat Max Verstappen overhield aan de kwalificatie in de GP van Hongarije verdween al na de eerste ronde. De Nederlander, die startte vanaf plek vijf, tikte zijn teamgenoot Daniel Ricciardo van de baan en kreeg zelf een tijdstraf van tien seconden opgelegd van de wedstrijdleiding.

Groot probleem

De Australiër was in een eerste reactie woedend op de Nederlander. „Ik wist meteen dat Max het was”, aldus Ricciardo tegenover Ziggo. „Ik was erg verrast door de tik die ik kreeg van Max. Ik heb de beelden nu gezien. Hij remt veel te laat, waardoor hij tegen mij aanrijdt. Ik denk dat hij zijn teamgenoot ziet passeren en dat hij dat niet goed inschat. Of ik boos op hem ben? Zeker, natuurlijk. Ik ben gek op racen en dat kan ik vandaag niet doen. Ik verwacht dat hij na afloop als een man zal reageren en dat hij zijn fout zal toegeven. Als hij zijn fout niet toegeeft hebben we een groot probleem, als hij dat wel doet is het prima.”

Tegen andere media in de pits was de Australiër uitgesprokener over de actie van zijn teamgenoot: „Het was op zijn minst een amateuristische actie. Ik denk dat Max er niet van houdt als een teamgenoot voor hem ligt. Hij is een slechte verliezer."

Verstappen wist dat hij fout zat en bood meteen na de race zijn excuses aan: „Ik blokkeerde. Dit is het laatste wat je wil. Excuses aan Daniel. Dit was niet mijn bedoeling. Of de straf heftig is? Daar ga ik niet over.”

https://twitter.com/AdrianF1G/status/891633947095867392

Even aan de leiding

Verstappen vervolgde zijn race vanaf de vierde plek en reed zelfs even aan de leiding na pitstops van Vettel, Raikkonen, Bottas en Hamilton. Pas in de 43e ronde ging Verstappen naar de pits, waar zijn tijdstraf inging en waardoor hij als vijfde weer op de baan kwam. Verstappen kwam nog even in de buurt van Bottas, maar sloot de race af met een vijfde plek. „De rest van de race ging goed”, aldus Verstappen. „Vooraf tekende ik voor de vijfde plek, maar niet op de manier waarop het is gegaan.”

Vettel kwam als eerste over de finish, gevolgd door zijn teamgenoot Raikkonen en Bottas. Laatstgenoemde liet Hamilton in de 47e ronde passeren om het de Ferrari’s moeilijk te maken, maar toen dat niet lukte gaf Hamilton Bottas op het laatste moment zijn podiumplek terug.

Vettel loopt nu weer iets uit op Hamilton in de strijd om de wereldtitel. De Duitser heeft nu 202 punten. Hamilton staat tweede met 188 punten. Bottas (169), Ricciardo (117), Räikkönen (116) en Verstappen (67) volgen. De coureurs hebben nu een zomerbreak, over vier weken staat de GP van België op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ricciardo woedend op Verstappen: Amateur!
Sluiten