Metro en ANP
Metro en ANP Sport 24 jul 2017 / 11:16 uur

Proftennisser: Ik heb een enorme hekel aan tennissen

Tennisser Bernard Tomic heeft opzien gebaard door in een interview te verklaren dat hij eigenlijk niet houdt van zijn sport en zich vaak niet optimaal kan motiveren. „Over het algemeen heb ik 100 procent gegeven, maar soms speelde ik op 30 procent van mijn kunnen. Als je het over de lange termijn bekijkt heb ik op halve kracht toch heel wat bereikt”, luidt het merkwaardige betoog van de 24-jarige Australiër, die op Wimbledon nog werd beboet omdat hij een blessure had gesimuleerd en na zijn uitschakeling in de eerste ronde had verklaard zich te hebben verveeld op de baan.

Miljoenen

„Ik heb tennis nooit leuk gevonden, ik beschouw het als mijn werk”, zei Tomic in een interview met de Australische zender The Seven Network. Ook zijn materiaalsponsor Head had genoeg van de grillige speler die in 2016 nog de nummer zeventien van de wereld was maar inmiddels is afgezakt naar de 73e plaats. „Wie zou geen baan willen hebben waarin hij zich maar voor 50 procent inzet en miljoenen verdient?”

Na zijn nederlaag tegen Mischa Zverev op Wimbledon gaf Tomic ook toe al twee jaar te kampen met motivatieproblemen. „Ik heb geen spijt van mijn uitspraken. Ik ben eerlijk. Ik voel me vaak een gevangene in mijn sport. Als ik nu veertien was, had ik een andere keuze gemaakt.”

Het interview oogstte een storm van kritiek op social media. In een reactie liet Wally Masur, topman van de Australische tennisbond, weten te vermoeden dat Tomic last heeft van een burn-out. „Hij heeft het moeilijk, is al sinds zijn veertiende zo professioneel met tennis bezig geweest.”

In onderstaande video legt uitgebreid Tomic uit waarom hij een hekel aan tennis heeft:

https://www.youtube.com/watch?v=yaZLfI33aqw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Proftennisser: Ik heb een enorme hekel aan tennissen
Sluiten