Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 25 jul 2017 / 14:17 uur

Nouri niet meer op Intensive Care

Abdelhak Nouri is van de intensive care afgehaald van het AMC in Amsterdam. De Ajacied wordt momenteel verzorgd op de ‘medium care’ in het AMC, aldus Ajax namens de familie van de onfortuinlijke voetballer. Zowel de intensive care als medium care zijn speciaal ingericht voor patiënten die uitgebreide zorg en behandeling nodig hebben. Het grootste verschil tussen de afdelingen is dat op de IC vaak kunstmatige beademing plaatsvindt en op de MC niet.

Situatie onveranderd

Nouri, die op zaterdag 8 juli tijdens Ajax – Werder Bremen met hartfalen te maken kreeg en als gevolg daarvan gereanimeerd moest worden, wordt al enige tijd niet meer medisch in slaap gehouden. Hij heeft inmiddels een volledig zelfstandig functionerende ademhaling. Verder is zijn situatie onveranderd ten opzichte van de vorige update, dus stabiel maar met ernstige en blijvende hersenschade.

De familie Nouri bedankt namens Ajax nogmaals iedereen die hun betrokkenheid toont en vraagt iedereen om door te gaan met de smeekgebeden voor Nouri.

Reageer op artikel:
Nouri niet meer op Intensive Care
Sluiten