Metro
Metro Sport 25 jul 2017 / 14:55 uur

De Mos over Leeuwinnen: Veel spelers onbeholpen

Nederland raakt meer en meer in de ban van de Oranje Leeuwinnen. Voetbalanalyticus Aad de Mos is echter minder onder de indruk, hij meent dat de spelers ‘technisch matig voetballen’.

Na de overwinningen op Noorwegen, Denemarken en België zijn de Oranje Leeuwinnen met een perfecte score door naar de kwartfinale. Deze prestatie gaan niet onopgemerkt voorbij: de kijkcijfers blijven maar stijgen. Maandagavond waren 2.4 miljoen mensen getuigen van de zege op onze zuiderburen.

‘Het wordt per duel minder’

Aad de Mos deelt de euforie van het Nederlandse volk niet. „Ik was heel enthousiast na de eerste poulewedstrijd tegen Noorwegen, maar je ziet het per duel minder worden", vertelt De Mos tegen Omroep West. „Je ziet dat de meiden niet gewend zijn veel wedstrijden in korte tijd te spelen."

Tijdens de wedstrijd tegen België vond De Mos de spelers ‘technisch matig voetballen’. „Veel spelers kwamen onbeholpen over. Vooral Vivianne Miedema (Arsenal) vindt hij een tegenvaller: „Ik zou iemand anders de kans geven in de spits. Het komt er bij Miedema al drie wedstrijden niet echt uit."

Toch is er voor de oud-trainer ook een lichtpuntje: „Alleen Lieke Martens speelt echt geweldig. Zij is een lust voor het oog. Ik snap wel dat zij komend seizoen bij Barcelona voetbalt."

Gehypet

Waarom het EK vrouwen dan toch zo populair is? „Er wordt nu gehypet dat het allemaal zo geweldig is en leuk om naar te kijken", meent De Mos. „Waarschijnlijk gebeurt dit omdat het EK in Nederland plaatsvindt en er nu geen andere kampioenschappen plaatsvinden. Wimbledon is voorbij, de Tour de France nu ook."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Mos over Leeuwinnen: Veel spelers onbeholpen
Sluiten