Johan van Boven
Johan van Boven Sport 25 jul 2017 / 06:00 uur

Kijkcijfers Oranje Leeuwinnen blijven maar stijgen

De hype rond de Oranje Leeuwinnen op het EK in eigen land wordt groter en groter. Maandagavond keken er meer mensen dan ooit naar een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. Via NPO1 zagen 2,4 miljoen kijkers hoe België met 2-1 opzij werd gezet en het ticket voor de kwartfinale werd veiliggesteld.

Zo houdt Oranje de stijgende lijn erin op het gebied van kijkcijfers. Naar de eerste groepswedstrijd tegen Noorwegen (1-0 winst) keken 2,1 miljoen mensen. Dat was voor de Leeuwinnen al een ongekend aantal, maar het duel met Denemarken (dat ook met 1-0 werd gewonnen) werd nog beter bekeken: 2,2 miljoen.

Verwachting

Zaterdag speelt Nederland in Doetinchem de kwartfinale van het toernooi en de verwachting is dat het eigen record van 2,4 miljoen kijkers er dan wederom aan gaat. De tegenstander wordt dinsdagavond bekend, als duidelijk is wie nummer 2 in poule B is geworden: Zweden, Duitsland of Rusland.

Bondscoach Sarina Wiegman hoopt stiekem op de formatie uit Scandinavië. „Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar als ik mag kiezen en ik heel eerlijk ben ga ik voor Zweden.” Duitsland wordt beschouwd als een van de topfavorieten voor de eindzege.

Inmiddels heeft ook Oranje zich opgeworpen als favoriet. Niemand, ook de speelsters en bondscoach niet, had gedacht dat er na drie groepsduels negen punten zouden zijn verzameld. Frankrijk werd voorafgaand aan het toernooi ook bestempeld als kanshebber voor het Europees kampioenschap, maar tot nu toe kan die ploeg niet imponeren. Engeland heeft zich daarentegen, net als Oranje, in de positie van outsider gemanoeuvreerd.

Bekijk hier de samenvatting van België-Nederland:

https://www.youtube.com/watch?v=SRTLUMZriK8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkcijfers Oranje Leeuwinnen blijven maar stijgen
Sluiten