Johan van Boven
Johan van Boven Sport 26 jul 2017 / 15:00 uur

Fans Den Bosch zetten supportershome op Marktplaats

Fans van FC Den Bosch hebben hun supportershome te koop aangeboden op Marktplaats. ‘Weinig in gejuicht’, luidt de cynische boodschap bij de advertentie op Twitter. De ontmoetingsplaats van de supporters moet op last van de gemeente Den Bosch uiterlijk 1 augustus gesloopt of verplaatst zijn, omdat het wordt beschouwd als vrijplaats voor drugsgebruik, ondermijnend gedrag en ongewenste samenscholing.

Zonde

Slopen is geen optie voor de fans. „Wegens door de gemeente ‘s-Hertogenbosch opgelegde sluiting moeten wij met pijn in ons hart afscheid nemen van ons supportershome. Omdat we het – in tegenstelling tot de gemeente – zonde vinden van het geld en alle energie die er in is gestoken zouden we graag zien dat het supportershome ergens een nieuwe bestemming krijgt”, aldus de advertentietekst. „Bijvoorbeeld als recreatie- of gemeenschapsruimte.”

Een van de aanleidingen voor de sluiting van het home zijn de ongeregeldheden bij het duel tegen FC Dordrecht in mei. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd, onder meer vanwege vuurwerk op het veld. Een vuurwerkbom ontplofte vlak bij een ballenjongen. De fans vinden dat er totaal geen relatie is met het supportershome, waar volgens hen dit seizoen niets illegaals is gebeurd.

Toch kunnen ze niet anders dan zich neerleggen bij het besluit van de gemeente. Dus gaat de boel in de verkoop. „Het volledig uit duurzaam hout bestaande karkas is in 2013 door een gespecialiseerd bedrijf geplaatst. De inrichting bestaat uit een mooie robuuste bar, zitgedeeltes, hangtafels en een gecreëerd podium. Aan de voorzijde van het gebouw is een lichtdoorlatende tentconstructie gerealiseerd van zeil van hoogwaardige kwaliteit. De zijkanten kunnen bovendien worden afgesloten. Over separate verkoop van het gebouw en de inventaris valt te praten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Fans Den Bosch zetten supportershome op Marktplaats
Sluiten