Metro
Metro Sport 13 jul 2017 / 11:51 uur

Ernstige en blijvende hersenschade Nouri

Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen. Dat meldt Ajax.

Kans op herstel hersenfuncties nihil

Volgens de verklaring van Ajax blijkt uit de diagnose dat een groot deel van de hersenen van de 20-jarige middenvelder niet meer functioneert. De kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil. „Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Hij is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat Nouri op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.”

Dinsdag bleek uit neurologische onderzoeken nog dat de hersenen van de Ajax-speler geen afwijkingen lieten zien. Nouri moest toen nog wel uit zijn slaap worden gehaald.

Hartritmestoornissen

De middenvelder zakte zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk in elkaar door hartritmestoornissen. Dat gebeurde tijdens het oefenduel tegen Werder Bremen. Hij wordt sindsdien in slaap gehouden.

Metro besprak met Nouri in januari van dit jaar nog uitgebreid zijn gedrag op Instagram.

Nouri is een product uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelt al sinds zijn zevende bij de Amsterdammers: „Appie is onderdeel van Ajax 1, maar Appie is ook Ajax. Iedereen kent hem hier”, omschreef Ajax-trainer Marcel Keizer eerder al.

Op 21 september 2016 maakte Nouri zijn debuut voor Ajax in het bekerduel tegen Willem II.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstige en blijvende hersenschade Nouri
Sluiten