Metro
Metro Sport 10 jul 2017 / 20:53 uur

Ajax geeft update Nouri: hart functioneert normaal

Het hart van voetballer Abdelhak Nouri functioneert volgens artsen zelfstandig en zou onbeschadigd zijn. Hoe het totale herstel van de Ajacied ervoor staat, daar kan nog niets over gezegd worden. Dit meldt Ajax.

#StayStrongAppie

Gepostet von AFC Ajax am Montag, 10. Juli 2017

Nouri wordt in slaap gehouden, waardoor zijn hersenfuncties niet goed onderzocht kunnen worden. Morgenavond hoopt de Amsterdamse voetbalclub een nieuwe update te geven over de toestand van de twintigjarige Ajacied.

In slaap gehouden

Afgelopen zaterdag stortte Nouri ineen op het veld tijdens een oefenwedstrijd van zijn club tegen Werder Bremen in Oostenrijk. Hartritmestoornissen waren hiervan de oorzaak. Nouri werd naar het ziekenhuis gebracht en op de intensive care in slaap gehouden.

De familie van Nouri vroeg iedereen om te bidden via de Facebookpagina van De Meiden van halal omdat ze maandag belangrijk nieuws over zijn hersenen zouden krijgen. Dit is zoals Ajax al meldde dus nog niet bekend.

We hebben zojuist van de broer van Abdelhak Nouri te horen gekregen, dat de familie Nouri ons allen vraagt om een #dua…

Gepostet von De Meiden van Halal am Sonntag, 9. Juli 2017

Ajax-trainer Marcel Keizer liet maandag eerder al weten dat de eerste testresultaten Nouri’s hart positief waren. Maandag werd er weer getraind door Ajax, maar de spelers mochten zelf kiezen of ze het veld op wilden stappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax geeft update Nouri: hart functioneert normaal
Sluiten