Redactie Metro
Redactie Metro Sport 1 jun 2017

Huntelaar keert terug naar Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas Jan Huntelaar (33). De spits tekende in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2018.

Ervaring

Huntelaar, die onlangs afscheid nam van het Duitse Schalke 04, speelde eerder van 2006 tot 2008 bij Ajax. Hij kwam daar in 238 officiële wedstrijden tot 126 doelpunten. Voor het Nederlands Elftal kwam Huntelaar tot nu toe 76 wedstrijden uit, waarin hij 42 keer scoorde.

"Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig", aldus Marc Overmars. "We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent."

Niet afbouwen

Kasper Dolberg blijft de eerste spits bij Ajax. Toch is Huntelaar niet van plan om het rustig aan te gaan doen. "Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits" aldus Huntelaar.

Huntelaar bij zijn afscheid in Amsterdam in 2008

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Huntelaar keert terug naar Ajax
Sluiten