Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 28 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze man stoomt Huntelaar klaar voor rentree Ajax

Met kickbokshandschoenen aan poseert Klaas-Jan Huntelaar met zijn ‘vakantietrainer’ Melvin Manhoef op Instagram. De spits, die komend seizoen zijn rentree maakt bij Ajax, staat op een andere foto samen met Manhoef en een stopwatch waarop 79.37 staat. „Bijna tachtig minuten getraind, Klaas-Jan is niet stuk te krijgen”, schrijft Manhoef er op Instagram bij.

Manhoef is een kickbokser en MMA-vechter, die ook persoonlijke trainingen geeft op sportschool GYM Hoofddorp. Huntelaar tekende bijna een maand geleden een nieuw contract bij Ajax, de club die hij 8,5 jaar geleden verliet voor een Europees avontuur. Na Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 keert ‘KJH’ deze zomer terug bij zijn oude liefde.

Huntelaar is inmiddels 33 jaar, maar barst nog van de ambitie. Daarom is hij direct na het tekenen van zijn contract begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij GYM Hoofddorp wordt hij onder handen genomen door Manhoef. „Klaas-Jan is hier gewoon lekker voor zichzelf bezig”, zegt de MMA-vechter. „Ik kan toevallig een beetje kickboksen, dus soms boksen we een beetje.”

Huntelaar is niet de eerste voetballer die kickboks-training gebruikt om fit te worden. Zo liet Wesley Sneijder zich in aanloop naar het WK 2014 afbeulen door de Turks-Nederlandse kickbokser Gökhan Saki. „Dat is toch mooi, zo wordt het kickboksen mainstream”, reageert Manhoef. „De mentaliteit uit het kickboksen past ook goed bij voetballers. Ik heb meerdere voetballers getraind. Nee, ik ga hun namen niet noemen, want ik weet niet of ze dat willen. Voetbal is ook een beetje vechten. Zij moeten toch ook voor iedere bal knokken? Het kickboksen vergt natuurlijk wel een andere conditie. Het is heel explosief, terwijl voetbal meer een duursport is. Je moet negentig minuten lang. Maar zie dit als een aanvulling op zijn voetbaltraining. Kijk, bij Ajax weten ze het beste hoe ze hem topfit voor voetbal moeten krijgen. Hier traint hij gewoon omdat hij het gezellig vindt en hij wordt fysiek nog wat sterker. Maar volgens mij vindt hij het vooral heel leuk.”

Manhoef gaat zeker kijken bij Ajax hoe Huntelaar het doet komend seizoen. „Tuurlijk, ik kijk Ajax sowieso. Ja, ook in het stadion. Ik ben een Ajacied.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze man stoomt Huntelaar klaar voor rentree Ajax
Sluiten