Johan van Boven
Johan van Boven Sport 14 mei 2017 / 17:04 uur

Van der Heijden: We zijn helden geworden

In de kleedkamer hoorden de spelers van Feyenoord het geluid dat op de tribunes werd geproduceerd steeds harder worden. Tijdens het omkleden probeerden ze zich er nog van af te sluiten, maar op een gegeven moment was dat simpelweg niet meer mogelijk.

„Toen we het veld op gingen voor de warming-up had iedereen kippenvel”, zei Jan-Arie van der Heijden na de 3-1 kampioenszege op Heracles. „Die zee van vlaggen was een prachtig gezicht, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Er hing gelijk een sfeer dat het eigenlijk niet meer mis kon gaan. Het is een heerlijk gevoel dat we die mensen na achttien jaar weer een prijs hebben bezorgd. Voor hen zijn we vandaag helden geworden.”

Adem

Zijn trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuyt hadden de ploeg een duidelijke opdracht gegeven. De verdediger: „We moesten direct druk zetten, zodat het publiek massaal achter ons zou gaan staan. Dan weet je dat een tegenstander niet de mogelijkheid krijgt om op adem te komen. Daardoor maakten zij fouten en stonden we al snel met 2-0 voor. Toen was het al gespeeld.”

Het had weinig gescheeld of Van der Heijden had geen onderdeel uitgemaakt van de kampioensploeg. Aanvankelijk kwam hij dit seizoen nauwelijks aan spelen toe en in de zomer wilde hij het liefst naar een andere club. „Maar ik moest blijven en daar ben ik nu natuurlijk hartstikke blij mee. Uiteindelijk is het een fantastisch seizoen geworden. Ik ben ook heel erg blij voor mijn familie. Zij hebben mij altijd gesteund toen ik het moeilijk had omdat ik niet speelde.”

De defensieve kracht is geen voetballer die compleet losgaat als er iets te vieren valt. Zo rustig zoals hij vaak in het veld blijft, zo kalm zal hij de titel omarmen. Hoewel er best een glas bier in zal gaan. „Ik drink normaal gesproken niet zo veel alcohol, maar ik denk dat ik er nu aan moet geloven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Heijden: We zijn helden geworden
Sluiten