Metro
Metro Sport 12 mei 2017 / 15:56 uur

Ajax – Manchester op groot scherm op Museumplein

Het was billenknijpen woensdagavond, maar Ajax speelt op 24 mei na 21 jaar weer een Europese finale. Deze vindt plaats in Stockholm, maar voor de achterblijvers in Amsterdam is er goed nieuws: de supporters mogen de wedstrijd op grote schermen kijken in de stad.

Het organiseren van een grootschalig kijkfeest in de hoofdstad was een pijnpunt voor de gemeente Amsterdam, nadat het in 2011 volledig uit de hand was gelopen tijdens de huldiging op het Museumplein. Ajax werd toen voor de dertigste maal landskampioen en dit ‘feestje’ liep uit op een ramp met rellen en vechtpartijen.

100.000 supporters

Sindsdien wilde burgemeester Eberhard van der Laan niet meer dat de voetbalclub in de stad gehuldigd zou worden. De drie daaropvolgende jaren lukte het Ajax wederom om kampioen te worden. Het feestje moest nu alleen gevierd worden op het ArenA Park, naast het stadion. 50.000 toeschouwers konden hier terecht.

Op het Museumplein is plek voor 100.000 man, die hier gratis de finale van de Europa League kunnen kijken. „We beschouwen het als een bekroning van het herstelde vertrouwen tussen supporters en de stad”, zegt de gemeente Amsterdam over de beslissing.

Mocht het Ajax lukken om Manchester United te verslaan op 24 mei, dan zal ook de huldiging van het team van Peter Bosz plaatsvinden op het Museumplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax – Manchester op groot scherm op Museumplein
Sluiten