Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 4 apr 2017 / 19:35 uur

Over de hele wereld klinkt het: Wenger out!

Arsène Wenger is al 21 jaar manager van Arsenal en de Franse coach staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij de Londense club. Steeds meer fans van The Gunners zijn echter helemaal klaar met de coach die Arsenal 13 jaar geleden voor het laatst kampioen maakte. Al maanden hangt het Emirates Stadium daarom vol met spandoeken waarop staat: Wenger Out!.

Maar de protesten spreiden zich inmiddels als een olievlek uit over de wereld. Overal duiken uithangborden of spandoeken op met de tekst: Wenger Out!. Wij zochten de leukste bij elkaar en zetten deze op een rij.

Op het trainingsveld van Arsenal protesteerden dinsdag twee volwassen mannen tegen Wenger. De één was verkleed als Wenger en had een lange jas aan, waarin hij constant op zoek was naar de zakken. Een bekend shot van de Franse coach. Verder droeg de demonstrant een uitgeknipt kartonnen hoofd van Wenger en een beker voor alle vierde plaatsen die Arsenal onder de coach wist te bemachtigen. De andere man droeg een Arsenal-outfit en moest sterspeler Alexis Sanchez voorstellen. Zij droegen een bord met daarop: Wenger Out en Alexis In!

Het trainingsveld van Arsenal is nog een vrij logische plek om te protesteren tegen Wenger, maar ook op andere plekken duiken de anti-Wenger borden op. Zo liep iemand in Singapore bij een concert van Coldplay rond met een bord Wenger Out!

Maar het kan nog gekker. Zelfs bij de interland tussen Nieuw Zeeland en de Fiji eilanden in Wellington hing een groot spandoek met dezelfde tekst. Het immense stadion was bijna leeg op 350 supporters en een anti-Wengerspandoek na dan. Voor de liefhebber: Nieuw Zeeland won de kraker tegen Fiji overigens met 2-0.

Ook bij andere sporten duiken de protestborden op. Zo werd een spandoek gespot bij een basketbalwedstrijd in Saudi-Arabië. Tussen welke ploegen dat duel was en wat de eindstand was, konden we niet achterhalen. Maar op het moment van de foto stond het in ieder geval 86-70.

Zelfs in het voetbal hatende Amerika duiken de protestborden op. Er circuleren verschillende foto’s van protestborden bij evenementen van de WWF (World Wrestling Federation). Als zelfs bij het de WWF, het walhalla van Amerikaanse sporten, om je opstappen wordt gevraagd, moet je wel een enorm bord voor je kop hebben om dat te negeren. En gelukkig heeft Wenger dat.

Ook als er helemaal geen sport in de buurt is, lopen mensen rond met de borden. Behalve bij Coldplay werden er ook mensen bij verschillende anti-Trump ralley’s gespot met anti-Wenger borden. Als Arsène het nu nog niet begrepen heeft, wanneer dan wel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Over de hele wereld klinkt het: Wenger out!
Sluiten