D. van Aken
D. van Aken Sport 14 apr 2017 / 08:50 uur

Max Verstappen: Ik kan Lewis Hamilton verslaan

De Grand Prix van Bahrein staat dit weekend op het programma in de Formule 1 en het is duidelijk dat Max Verstappen blaakt van het zelfvertrouwen.

Arrogant

In een interview met de BBC laat de Nederlandse formule 1-coureur weten dat hij de ambitie heeft om meerdere wereldtitels te winnen en dat hij Lewis Hamilton en Sebastian Vettel kan verslaan in een gelijkwaardige auto.

„Waarschijnlijk klinkt het heel erg arrogant, maar zeker weten ja", reageert Verstappen als hem gevraagd wordt of hij de Brit kan verslaan in een betere Red Bull-auto. Verstappen is er 100% van overtuigd dat als hij dezelfde auto zou hebben als Hamilton en Vettel dat hij de strijd met die twee aan kan gaan.

Nieuwe auto

Met de huidige RB13 moet Verstappen het minimaal hebben van een half natte baan om het goed te doen. De Red Bull-wagen kan op dit moment de concurrentie niet aan met Ferrari en Mercedes, maar daar komt verandering in.

Als we Red Bull-adviseur Helmut Marko mogen geloven, zal de Oostenrijkse renstal tijdens het weekend van de Spaanse Grand Prix een nieuwe auto introduceren.

Wereldtitels

Verstappen is ook heel duidelijk over zijn toekomst. Hij wil niet één wereldtitel winnen, maar zoveel titels winnen als hij kan.

Toch is Verstappen ook realistisch. „Je moet op de juiste moment in het juiste team zitten", aldus Verstappen. „Als ik aan het einde van mijn carrière geen kampioen ben geworden, maar wel heel competitief ben geweest en het maximale eruit heb gehaald, dan kan ik daar ook tevreden mee zijn."

Bahrein

Tijdens de Grand Prix van Bahrein verwacht de coureur geen hoofdrol te kunnen spelen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de Red Bull-wagens van Verstappen en Daniel Ricciardo zondag in het zonovergoten Bahrein de strijd aankunnen met Mercedes en Ferrari.

"Hier gaat het écht niet regenen", aldus Verstappen. "Normaal gesproken vechten wij van Red Bull Racing hier om de vijfde en zesde plaats. Dat gaat niet anders zijn dan bijvoorbeeld in Australië."

De GP van Bahrein wordt zondag verreden om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen: Ik kan Lewis Hamilton verslaan
Sluiten