Johan van Boven
Johan van Boven Sport 11 apr 2017 / 13:50 uur

Hopen dat kont lekker genoeg is voor een rondemister

Mannelijke wielrenners mogen zich na een overwinning altijd verheugen op zoenen van twee rondemissen. En vrouwelijke wielrenners? Die moeten het met de kussen van seksegenotes doen. Dat kan anders, dachten ze bij de Amstel Gold Race Ladies Edition die zondag voor het eerst wordt verreden.

De hoofdsponsor van de koers is op zoek naar twee rondemisters, die de winnares mogen huldigen. Dit tot grote vreugde van de deelneemsters. „Als er een man wint, staan er twee dames klaar en als een vrouw wint, staan er ook twee dames klaar”, klaagt Chantal Blaak van Boels-Dolmans Cycling Team in de video-oproep. Sunweb-renster Ellen van Dijk vult haar aan: „Dat is wel een beetje vreemd.”

Driedagenbaardje

De vrouwen die op Eerste Paasdag aan de start verschijnen hebben zo hun wensen. Zo moeten de rondemisters brede schouders, een lekker kontje, geschoren benen en een driedagenbaardje hebben. En uiteraard goed kunnen zoenen. De afgelopen dagen regende het reacties op de Facebookpagina van Amstel, dat uit zo’n 15.000 aanmeldingen denkt te kunnen kiezen.

Een van de opvallendste kanshebbers is Bruno Bobbink, die de video-oproep van de wielrensters bewerkte door er beelden van zichzelf aan toe te voegen om te laten zien aan welke eisen hij wel en niet voldoet:

„Ik word altijd veelvuldig getagd in wielervideo’s op Facebook, dit keer door mijn zwager”, aldus de wielervlogger van fietsbenen.nl. „Ik weet niet of ik knap genoeg ben om rondemister te zijn en of mijn kont lekker genoeg is voor die rol. Vandaar dat ik het op deze ludieke manier heb aangepakt.”

Bobbinks video is niet alleen lollig bedoeld. Hij hoopt dat het vrouwenwielrennen een prominentere plek krijgt in de sportwereld. „Als je het vergelijkt met hockey en schaatsen is het vrouwenwielrennen best klein in Nederland, terwijl ‘we’ heel veel wedstrijden winnen. Het is echt heel leuk om naar te kijken, want de wedstrijden verlopen veel minder gecontroleerd dan bij de mannen. De vrouwen verdienen een veel betere positie in de sport.”

En rondemisters die overwinningszoenen uitdelen natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hopen dat kont lekker genoeg is voor een rondemister
Sluiten