Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Veltman biedt excuses aan voor onsportieve actie

Vlak na de wedstrijd vond Joël Veltman het niet nodig om zijn excuses aan te bieden nadat hij in het duel met Sparta tegenstander Iván Calero in de maling had genomen. Veltman deed net alsof hij de bal buiten het veld zou schieten voor een blessurebehandeling van ploeggenoot Bertrand Traoré, maar toen Calero inhield, ging de Ajacied hem snel voorbij en gaf een voorzet.

„Ach, het was een slimmigheidje”, zei de verdediger nog vlak na de wedstrijd. „Bertrand lag op de grond en ik dacht: hier ga ik gebruik van maken. Daarop deed ik net alsof ik de bal uit zou schieten. Toen keek die jongen om en op dat moment dacht ik: Ik ga er gewoon langs. Ik weet ook wel dat je hier niet de schoonheidsprijs voor krijgt, maar meer dan een slimmigheidje was het niet. Ik kan er om lachen. In de kleedkamer zeiden ze tegen me: ‘Als je dat bij mij had gedaan, had je een doodschop gekregen’. Wat ik gedaan had als er gescoord werd uit die voorzet? Een doelpunt is een doelpunt.”

https://twitter.com/footbalIfights/status/830844608590524416

Maar nadat het filmpje van zijn actie zondag en vooral maandag viral was gegaan, voelde de Ajacied toch behoefte om zijn excuses aan te bieden. In Engeland werd het ‘slimmigheidje’ van Veltman zelfs ‘de meest onsportieve actie ooit op een voetbalveld’ genoemd. Met een serie tweets bood de verdediger maandag zijn excuus aan. Om ook de woedende Engelse voetbalfans te bereiken, deed Veltman het zelfs in twee talen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.