Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 23 feb 2017 / 21:55 uur

Ranieri is 298 dagen na historische titel ontslagen

298 dagen geleden kon het niet op voor Leicester City en Claudio Ranieri. Tottenham Hotspur speelde met 2-2 gelijk tegen Chelsea, waardoor the Foxes zonder te spelen kampioen werden. Het is nog niet zo ver terug in de tijd, maar toch is nu alles anders. Ranieri is namelijk op straat gezet door de club die hij tegen alle verwachtingen in kampioen van Engeland maakte. Sinds die titel ging het echter compleet fout.

Slechte start

Het ging al mis tijdens de seizoensopener in de Community Shield, waarin de kampioen het mag opnemen tegen de winnaar van de FA Cup. Dat was Manchester United en die ploeg won mede door een treffer van de gratis aangetrokken Zlatan Ibrahimovic. Geen lekkere start van de nieuwe campagne uiteraard, maar het was geen overdreven ramp.

Dramatische reeks

Die ramp ontvouwde zich pas in de competitie. Er werd direct verloren bij Hull City, gelijkgespeeld tegen Arsenal en al snel volgden nederlagen tegen alle grote clubs en ook ‘de kleintjes’, zoals Watford en West Bromwich Albion. Maar vooral sinds de jaarwisseling is het kommer en kwel. De laatste competitiegoal van Leicester werd gemaakt op oudjaarsdag. Sindsdien wist de club al zes duels niet te scoren en de laatste vijf potjes eindigden in een nederlaag. De club is daardoor afgezakt naar de zeventiende plaats en moet serieus gaan vrezen voor degradatie.

Vroege bekerexits

Ook de Engelse bekers waren niet de broedplaats voor succes van Leicester. In de eerste ronde van de League Cup ging het direct fout tegen Chelsea. In de FA Cup duurde het avontuur iets langer. Toch ging het vorige week toch fout tegen Milwall, dat twee niveaus lager speelt. Het tekent het slechte jaar 2017, waar de club momenteel mee bezig is.

Wel goed in Europa

De enige positieve uitzondering voor Leicester City dit seizoen zijn de prestaties in de Champions League. Zonder problemen werd een groep met AA Gent, FC Kopenhagen en FC Porto overleefd. In de eerste achtste finale tegen Sevilla werd de ploeg van Ranieri weggespeeld, maar toch stond er na negentig minuten slechts 2-1 op het bord. Leicester heeft zodoende nog alle kans om zich in de return alsnog te plaats voor de kwartfinale.

De nederlaag in Spanje was er voor het bestuur van Leicester echter net een teveel. Zij kondigden donderdag aan de manager op straat te zetten. Het besluit heeft voor een hoop verontwaardigde reacties gezorgd onder voetballiefhebbers en -kenners.

https://twitter.com/freebetscouk/status/834874304693219329

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ranieri is 298 dagen na historische titel ontslagen
Sluiten