Johan van Boven
Johan van Boven Sport 21 feb 2017 / 13:42 uur

Max Verstappen verder zonder oranje op zijn helm

Als iemand in 2016 het oranjegevoel aanwakkerde, was het Max Verstappen. De Limburger liet de Nederlandse sportharten sneller kloppen door brutaal de strijd aan te gaan met de beste coureurs uit het Formule 1-circus. Om zijn liefde voor het vaderland luister bij te zetten, was een deel van zijn helm oranje. Komend seizoen rijdt Verstappen echter zonder die kleur zijn rondjes.

Leeuw

„Mijn helm is nu meer in lijn met hoe onze auto eruitziet”, vertelt Verstappen in een video van zijn werkgever Red Bull. De afbeelding van een leeuw staat nog wel op de bovenkant van zijn helm. „Dat is de Nederlandse leeuw. Hij ziet er nu iets agressiever uit.”

Sinds de grote succes van vorig seizoen beseft de 18-jarige coureur als geen ander dat hij een merk is. Daarom lanceerde Verstappen al snel zijn eigen logo, website en app. Het logo, een combinatie van de M en de V, staat prominent afgebeeld op zijn nieuwe helm.

De hoofdbescherming moet enigszins afwijken van de helm die zijn collega Daniel Ricciardo draagt. „Hij heeft voornamelijk blauw op de bovenkant, dus ik heb voor andere kleuren gekozen”, verwijst hij naar het geel en rood. „Al met al ben ik er heel blij mee, hopelijk zijn jullie dat ook.”

Gepostet von Max Verstappen am Dienstag, 21. Februar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Max Verstappen verder zonder oranje op zijn helm
Sluiten