Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 feb 2017

Ajaxfans met stenen en fakkels bestookt in Polen

Supporters van Ajax zaten als ratten in de val, toen ze woensdagavond in een café in Warschau werden aangevallen door hooligans van Legia. De relschoppers hadden er lucht van gekregen dat een groot aantal fans uit Amsterdam de avond doorbracht in uitgaansgelegenheid Chmury en besloten een bezoekje te brengen aan de bar.

De Poolse hooligans bekogelden het café met stenen en vuurwerk, waardoor de supporters van Ajax geen kant op konden en als ratten in de val zaten. De kroeg werd vervolgens bestormd en kort en klein geslagen.

Pijl en boog

Tegenover de Amsterdamse tv-zender AT5 vertelt een Ajax-fan dat de aanhangers van Legia hulp kreeg van supporters van ADO Den Haag, de club die een vriendschappelijke band heeft met de Poolse club. „Ze hadden benzine en fakkels bij zich, de hele kroeg is naar zijn grootje. Ze hadden serieus pijl en boog bij zich.”

In onderstaande tweets zijn beelden te zien van de aanval:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ajaxfans met stenen en fakkels bestookt in Polen
Sluiten