Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 23 jan 2017 / 17:02 uur

Voetballer Hull met schedelbreuk weer bij kennis

Wie zondag naar Chelsea – Hull City heeft gekeken, zal het na afloop vermoedelijk weinig hebben gehad over de 2-0 zege voor de thuisploeg. De situatie rondom Ryan Mason wierp zijn schaduw over de wedstrijd.

Klap op zijn slaap

De middenvelder van Hull kwam nog binnen het kwartier tijdens een kopduel al hard in aanraking met het hoofd van tegenstander Gary Cahill. Beide spelers bleven direct op de grond, waarna het er vooral niet goed uitzag voor Mason. De Engelsman ving de klap op met zijn slaap en moest vervolgens met een brancard van het veld getild worden. Aanvankelijk werd er volgens de Britse media zelfs gevreesd voor zijn leven, maar inmiddels gaat het weer beter.

„De situatie van Ryan is stabiel. Hij zal waarschijnlijk een paar dagen in het ziekenhuis blijven”, zo meldt Hull City zelf op de eigen website. Wel zal de 24-jarige Mason waarschijnlijk lang uit de roulatie zijn vanwege de schedelbreuk.

Cahill kon na afloop van de wedstrijd wel al commentaar geven op de botsing. „Ik probeerde de bal te koppen en daarbij knalden we met onze hoofden tegen elkaar. Ik wens hem het beste toe”, zo reageerde de Chelsea-verdediger, die zelf nog de 2-0 maakte in de slotfase. Met zijn hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetballer Hull met schedelbreuk weer bij kennis
Sluiten