Johan van Boven
Johan van Boven Sport 4 jan 2017 / 11:45 uur

Mark van Bommel schold Louis van Gaal de huid vol

Het is algemeen bekend dat Mark van Bommel en Louis van Gaal geen vrienden zijn en nu heeft de ex-voetballer heeft een boekje open gedaan over zijn vertroebelde relatie van de trainer met wie hij bij Bayern München samenwerkte.

Voor het programma ‘Made in the Eredivisie’ bracht Kees Jansma namens FoxSports een bezoek aan Van Bommel, die opvallend openhartig is. „Ik was zijn aanvoerder, maar ik beschermde ook de kleedkamer. Dus als hij tijdens een bespreking onterecht iemand aanviel, dan deed ik mijn mond open. Louis kan alles hebben, alleen je moet niet tegen hem ingaan. In de winter van 2010 escaleerde dat, toen ik een hele zware en vervelende discussie met hem had.”

Tranen

Van Bommel ging destijds volledig uit zijn dak tegen Van Gaal. „Ik heb toen alles gezegd wat eigenlijk niet kan, tot aan schelden toe. Normaal is Louis altijd aan het woord, maar toen was ik twee, drie minuten aan het woord. Ik heb alles eruit gegooid wat ik ervan vond. Toen ben ik weggelopen. Ik kwam de fysio tegen en zei: het is afgelopen. Ik barstte zelfs in tranen uit, zo emotioneel was ik.”

Hieronder het fragment, waarin Van Bommel ook nog een anekdote verteld over zijn moeizame relatie met bondscoach Marco van Basten. De volledige uitzending is woensdagavond om 20:00 uur te zien bij FoxSports.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mark van Bommel schold Louis van Gaal de huid vol
Sluiten