Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 jan 2017 / 13:45 uur

Louis van Gaal: Ik stop helemaal niet definitief!

AD Sportwereld en Telesport pakten dinsdag op hun voorpagina’s groots uit met het verhaal dat Louis van Gaal een punt achter zijn loopbaan heeft gezet. „Ik riep toen dat ik zou stoppen, dat heb ik later slim veranderd in een ‘sabbatical’ maar nu geloof ik niet dat ik nog zal terugkeren in het trainersvak”, tekenden de dagbladen op uit de oud-bondscoach van Nederland.

In de Spaanse media heeft Van Gaal die woorden inmiddels zelf onderuitgehaald. Hij zegt dat er totaal nog geen sprake is van een definitief voetbalpensioen. „Ik kan me niet herinneren dat ik het op die manier heb gezegd”, aldus Van Gaal tegenover radiostation Cadena Ser.

Hij wil pas komende zomer een beslissing over zijn toekomst nemen. „Ik zit nu in een sabbatical, dus dit is niet het juiste moment om dat te doen. De kans bestaat dat ik niet terugkeer in het voetbal, maar het is nog geen uitgemaakte zaak. Het hangt natuurlijk ook af van de aanbiedingen die ik krijg. Al zal het lastig zijn om weer aan de slag te gaan bij een club van het niveau van de ploegen die ik in het verleden heb gecoacht.”

Uiteraard kregen de media er weer eens van langs van Van Gaal. „De Nederlandse pers schrijft wat het wil, net als in Spanje. Ik zag een krantenkop, maar daar ontbrak het woord ‘misschien’. Ik heb onlangs nog een aanbieding van Valencia gehad, maar dat zag ik niet zitten. Misschien dat het aan het eind van het seizoen anders is, het ligt er maar net aan hoe ik me voel.”

Ontslag

De 65-jarige Van Gaal stond voor het laatst onder contract bij Manchester United. Ondanks het veroveren van de FA Cup zien de fans van The Mancunians de periode van de Nederlander als een van de zwakste van de clubgeschiedenis. Daar dacht het bestuur niet veel anders over, want twee dagen na de gewonnen finale werd Van Gaal ontslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Louis van Gaal: Ik stop helemaal niet definitief!
Sluiten