Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 12 jan 2017 / 17:15 uur

In 2016 werd in ons land een wereldelftal geboren

Dat Anna en Daan de populairste kindernamen van 2016 zijn, weten we nu wel. En dat mensen steeds gekker worden en hun arme kroost met de meest idiote namen opzadelen, is ook oud nieuws. Zo kregen we er vorig jaar een Jayhvi’lliano, een Efrenzjeeniek en een Kichairëlson bij in Nederland.

Leuk, maar wat veel leuker is en wat maar weinig mensen weten, is dat er in 2016 een compleet wereldteam met een absolute topcoach in ons land zijn geboren. Een elftal met alleen maar spelers van de buitencategorie. Voetballers waar je voor naar het stadion gaat, dus. Wij zochten ze bij elkaar en kwamen tot de volgende opstelling. Nederland houdt van aanvallend voetbal, dus het is niet zo vreemd dat er vorig jaar een overschot aan topaanvallers ter wereld kwam. Daarom spelen we in een ouderwets super-aanvallend 3-3-4-systeem.

Wereldelftal

Op doel staat huilbaby Kahn. Voor hem zetten we drie wereldverdedigers: Nesta, Pepe en Ramos. Ook het middenveld is om je vingers bij af te likken. Van links naar rechts: Neymar, Zidane en Xavi. En dan moeten de grote kanonnen nog komen, want de viermans voorhoede die in 2016 in Nederland voor het eerst het licht zag, is misschien wel de beste aanval in de geschiedenis van het voetbal.

Op links staat Gouden Bal-winnaar Ronaldo en in de punt vormen niemand minder dan Zlatan en Romario een duo, terwijl Messi op rechts de kers op de taart is. Ook de reservebank is gevuld met louter aanvallend ingestelde spelers. Wat dacht je van: Cavani, Vardy, Memphis, Promes, Veron en reservedoelman Hart.

The Special One

Dit wereldteam kan alleen maar getraind worden door een speciale coach. En gelukkig hebben we die, want ergens in Nederland kwam in 2016 een Mourinho ter wereld. Naar verluidt werd de kleine ‘Special One’ in de eerste week van zijn leven al drie keer weggestuurd van de kraamafdeling wegens aanmerkingen op de leiding.

Voor wie niet kan geloven dat Mourinho en zijn bovenstaande topselectie vorig jaar echt in ons land werden geboren, check het zelf op de site van de SVB.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In 2016 werd in ons land een wereldelftal geboren
Sluiten