Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 jan 2017 / 09:15 uur

Elia: Liever naar kinderboerderij dan Ajax kijken

Ondanks de zwakke wedstrijd tegen het povere Willem II gingen de spelers van Feyenoord zaterdagavond fluitend naar huis. Als er op je wordt gejaagd is het prettig om als koploper drie punten te pakken, terwijl de concurrentie een dag later pas in actie komt. Wat er ook gebeurt, het gat met Ajax blijft in ieder geval 5 punten.

Met die gedachte was het zondagochtend lekker wakker worden voor de winterkampioenen. Kopje koffie erbij, muziekje aan, nog even gamen en dan om 12:30 uur inschakelen op Fox Sports voor FC Utrecht-Ajax, in de wetenschap dat de Amsterdammers al zeven uitduels niet wisten te winnen in de Domstad.

Kinderen

Eljero Elia schudt zijn hoofd als hem dat beeld wordt voorgeschoteld. „Ik heb wel iets beters te doen”, aldus de aanvaller die tegen Willem II met een voorzet een groot aandeel had in de enige treffer van de wedstrijd door Jens Toornstra. „Sinds ik kinderen heb, kijk ik sowieso niet zo vaak meer naar voetbalwedstrijden. Geen zin meer in, ik vind het belangrijker om tijd door te brengen met mijn kinderen.”

Je hoort het steeds vaker; spelers die naast hun eigen wedstrijden nauwelijks nog geïnteresseerd zijn in het spelletje. „Ik kijk vooral naar Real Madrid, omdat het mijn favoriete team is”, zegt Elia. „Van de Eredivisie kijk ik op mijn telefoon vaak alleen even de samenvattingen en lees ik het nieuws over alle clubs. Vroeger keek ik bijna alles, maar het is simpelweg minder leuk geworden om naar te kijken. De Champions League is een ander verhaal, daar kijk ik met vrienden nog volop naar.”

Toch keek de vleugelaanvaller van Feyenoord, zaterdagavond vlak na de zege op Willem II, stiekem een beetje uit naar PSV-sc Heerenveen. „Dat zijn leuke potjes, dan kijk ik soms wel.” En FC Utrecht-Ajax dan? Dat was op voorhand toch een nog leuker duel? „Zeker, maar ik kijk niet naar naar wedstrijden van Ajax, dan zit ik alleen maar in spanning omdat ik wil dat ze verliezen. Ik ga dan liever even fietsen met het gezin en naar de kinderboerderij. Dan zie ik daar vanzelf op mijn telefoon de uitslag voorbijkomen. Dat zeg ik niet om stoer te doen ofzo, ik heb gewoon andere interesses.”

Kampioenschap

Tussen de geiten, varkens en konijnen wordt Elia ongetwijfeld ook weer regelmatig aan de titelstrijd herinnerd. „Als ik over straat loop, hoor ik alleen maar het woord kampioenschap. En in de media gaat het veel over de laatste titel van 1999. Hopelijk gaan wij dat dit seizoen ook meemaken. Als wij rustig blijven, komt alles goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elia: Liever naar kinderboerderij dan Ajax kijken
Sluiten