Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 jan 2017 / 18:17 uur

EK-held Anouk Hoogendijk stopt als international

Anouk Hoogendijk was jarenlang een van de gezichten van het Nederlands vrouwenelftal, maar de verdedigster stopt met het spelen van interlands. Op de website van Team Wass – een bureau voor sporters waarbij Hoogendijk is aangesloten – geeft ze verdere tekst en uitleg.

Voor de Oranje Leeuwinnen was Hoogendijk de voorbije periode vooral stand-in en geen vast kracht. Dat was lastig voor haar na 103 interlands te hebben gespeeld. „Bij mijn huidige rol bij Oranje voel ik mij niet prettig. Uiteraard is dit een moeilijke beslissing, maar ik denk dat dit wel de juiste is.”

Beslissende strafschop

Het hoogtepunt voor Hoogendijk is zonder twijfel het EK van 2009 in Finland. „We bereikten de halve finale en ik speelde alle wedstrijden. In de kwartfinale schoot ik tijdens de penaltyserie de beslissende strafschop binnen. Doordat we de halve finale haalden, kregen we de A-status. Dat zijn momenten om te koesteren en waar ik met plezier op terugblik.”

ANP

Het is voor Hoogendijk niet lastig om afscheid te nemen net een paar maanden voordat het EK in Nederland plaatsvindt. „Ik ga Oranje, ook al maak ik er geen deel meer van uit, komende zomer op de voet volgen. Ik ben ervan overtuigd dat dat een fantastisch toernooi gaat worden. Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi. Ik wens ze natuurlijk het allerbeste.” Wel houdt ze de deur op een kier. „Als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach mij altijd bellen.”

Focus op Ajax

Vooralsnog focust Hoogendijk zich volledig op haar club Ajax. De Amsterdammers hebben een voorsprong van acht punten in de competitie op FC Twente en hopen de eerste landstitel uit de historie binnen te halen. „We doen er alles aan om kampioen te worden. En we staan er goed voor. Daarnaast zitten we ook nog altijd in het bekertoernooi.”

Getty Images
Getty Images
ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK-held Anouk Hoogendijk stopt als international
Sluiten