Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 12 jan 2017 / 08:44 uur

Djokovic neemt het op tegen rolstoeltenniskampioen

Novak Djokovic behoort tot de wereldtop in het mondiale tennis. Maar wat gebeurt er als je de Serviër in een rolstoel zet voor een wedstrijd? De Australiër Dylan Alcott besloot hem eens uit te dagen tijdens een demonstratiewedstrijd in aanloop naar de Australian Open en dat gaat de nummer twee van de ATP-ranking niet goed af.

‘Zwaarste work-out ooit’

Djokovic lijkt het besturen van de stoel snel onder controle te hebben, maar dan is komt al snel de grote vraag: Hoe rijd en sla ik tegelijk? Al na een paar slagenwisselingen noemt hij het zijn ‘zwaarste work-out ooit’. Erg serieus wordt het partijtje nooit, maar leuk om te zien is het zeker.

https://www.youtube.com/watch?v=ebDeBz7rHIw

Alcott is een absolute grootheid in de rolstoelsport. Als zeventienjarige won hij al goud met de rolstoelbasketballers op de Olympische Spelen in Peking, waarna er in Londen zilver volgde. Vervolgens maakte hij de overstap naar het tennis, waarin hij nu drie keer een Grand Slam heeft gewonnen en afgelopen zomer pakte hij olympisch goud op zowel het individuele als dubbelnummer.

De Australian Open begint volgende week. Zowel Alcott als Djokovic verdedigt in Melbourne zijn titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Djokovic neemt het op tegen rolstoeltenniskampioen
Sluiten