Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jan 2017 / 12:19 uur

DFB fel gekant tegen WK-plan van Infantino

Een WK met 40 of zelfs 48 landen? Als het aan de nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino ligt, komt er zo snel mogelijk een ‘mega-WK’. Volgende week maandag en dinsdag houdt de wereldvoetbalbond een conferentie in Zürich en wordt er gesproken over het plan van Infantino.

Onzalig idee

Wereldkampioen Duitsland is in ieder geval fel tegenstander. „Het is een onzalig idee”, laat DFB-voorzitter Reinhard Grindel vandaag in de Duitse media weten. „Het format met 32 landen werkt uitstekend. WK-duels horen ergens om te gaan, voor spanning te zorgen. Dat is nu het geval. Waarom iets veranderen dat werkt?”

Schorsing

Of er volgende week daadwerkelijk een beslissing wordt genomen is nog maar de vraag. Zo zal er geen afgevaardigde van de Duitse voetbalbond aanwezig zijn in Zwitserland, aangezien oud DFB-voorzitter Wolfgang Niersbach vorig jaar door de ethische tak van de FIFA voor een jaar geschorst werd. Hij wordt in verband gebracht wegens kwalijke praktijken die tijdens onderzoek naar het WK-bid van 2006 naar voren waren gekomen. Niersbach ging in beroep, maar dit liep op niks uit.

„Wij zijn er niet eens bij. Ook daarom zou het raar zijn als er een beslissing wordt genomen”, meent Grindel. „Daarnaast vinden wij dat er niet te gehaast gehandeld moet worden. De voorstellen van de vier alternatieve WK-versies die nu ter discussie staan, kregen de FIFA-leden pas vlak voor kerst toegestuurd. Het is nodig dat er een brede discussie en een grondig onderzoek komt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DFB fel gekant tegen WK-plan van Infantino
Sluiten