Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 1 jan 2017 / 19:05 uur

Blikvangers in 2017 op sportgebied

2016 was een bewogen jaar, ook op sportgebied. Op welke sporter, sportster, ploeg of coach moeten we in 2017 letten? Metro doet zes suggesties.

Max Verstappen

Met bredere banden en aerodynamische innovaties als grotere achtervleugels worden de Formule 1-bolides nóg sneller. Het seizoen start op 26 maart in Australië en iedereen is benieuwd of Max Verstappen een bedreiging gaat vormen voor Lewis Hamilton. „Max heeft de gevestigde orde laten zien wat racen is”, aldus Red Bull-baas Helmut Marko. Als Max in 2017 wereldkampioen wordt, maakt het de F1-gekte in ons land alleen maar groter.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin was genomineerd voor sportman van het jaar 2016. De wielrenner moest echter Max Verstappen voor laten gaan. Misschien is het in 2017 wel raak als hij de Giro wint? In de 100e editie van de Ronde van Italië, die dit jaar op 5 mei start, moet hij dan wel flink aan de bak. Er zijn maar liefst negen bergritten opgenomen, daarnaast heeft Dumoulin grote concurrentie van landgenoten Steven Kruijswijk en Bauke Mollema.

Dafne Schippers

Woedend gooide Dafne Schippers haar spikes weg toen ze in Rio tweede werd op ‘haar afstand’. 2016 stond in het teken van maar één ding: olympisch goud op de 200 meter. In 2017 kan Schippers zich herpakken. Wat is er mooier om op het WK atletiek, dat van 4 tot en met 13 augustus in Londen wordt gehouden, de ‘dubbel’ te pakken? Met winst op de 100 en 200 meter is het verlies in Rio misschien wat makkelijker te verteren.

Kiki Bertens

Wat was 2016 een prachtig jaar voor tennister Kiki Bertens. De halve finaleplek op Roland Garros zette haar leven op de kop. „Opeens werd ik op straat herkend”, zei Bertens in een interview met Vrouw. „Ik moest er erg aan wennen, net zoals mijn vriend.” Ze kwam in een dip, maar herpakte zich door een sprong te maken op de wereldranglijst: van 104 naar 22. Wat brengt 2017? We zijn benieuwd naar de Australian Open die 16 januari start.

Nycke Groot

Pakken de handbaldames in 2017 eindelijk een prijs? Oranje werd twee keer tweede op een WK en EK. Ook werd er net naast een olympische plak gegrepen. Telkens was Noorwegen de boosdoener. In december mag Oranje het opnieuw proberen op het WK in Duitsland. Het is onzeker of Estavana Polman meedoet, want zij verwacht in 2017 een kindje met Rafael van der Vaart. Maar goed, er is altijd nog Nycke Groot, de beste speelster van afgelopen EK.

Danny Blind

Danny Blind heeft nog niet kunnen overtuigen met het Nederlands voetbalelftal, maar toch wil hij bondscoach blijven na het WK van 2018 in Rusland. „Maar als we ons in 2017 niet kwalificeren voor het WK ben ik weg.” Oranje heeft drie punten minder dan Frankrijk. De nummers een plaatsen zich rechtstreeks, de acht beste nummers twee spelen play-offwedstrijden. Op 10 oktober sluit Oranje de kwalificatie af met een thuiswedstrijd tegen Zweden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blikvangers in 2017 op sportgebied
Sluiten