Johan van Boven
Johan van Boven Sport 19 dec 2016 / 13:13 uur

Zlatan: Vergelijk mij maar met een goede rode wijn

Goede wijn behoeft geen krans. Als een iemand niets van dat spreekwoord moet hebben, is het Zlatan Ibrahimovic. Sterker nog, hij vergelijkt zichzelf juist met de drank om aan te geven hoe goed hij is. „Houd jij van rode wijn? Ik ben een perfect voorbeeld van een goede rode wijn”, zei hij afgelopen weekend na de 2-0 zege (2x Zlatan) op West Bromwich Albion.

„Hoe ouder ik ben, des te beter ik word”, voegde de 35-jarige aanvaller van Manchester United daaraan toe. „Ik voel me hier steeds meer thuis en voel me gelukkig. In gedachten ben ik nog maar 20 jaar. Ik denk dat ik tot mijn 50e door kan gaan met voetballen.”

Tand des tijds

Dat zal op een gegeven moment uiteraard niet meer op het hoogste niveau zijn, want ook een fenomeen als Ibrahimovic krijgt op een gegeven moment te maken met de tand des tijds. Hoe graag hij dan ook nog zou willen, de Zweed zal dan toch echt naar zijn lichaam moeten luisteren.

Wat dat betreft is het in zijn nadeel dat hij tegenwoordig in de Premier League speelt. In de zwaarste competitie ter wereld krijgen zijn spieren en botten het hard te verduren. In de Engelse krant The Guardian zegt Zlatan daarover: „Het enige wat me verbaast aan deze competitie, is dat wedstrijden nauwelijks te controleren zijn. Het spel blijft maar op en neer gaan. Dat is hier nu eenmaal het spel en daar moet ik mijn lichaam op aanpassen. Ik heb in veel verschillende competities gespeeld en heb me overal kunnen aanpassen.”

In Engeland lukt hem dat dus ook, wil de ex-international daarmee zeggen. Zijn doelpuntenproductie onderschrijft dat. In de laatste negen wedstrijden heeft hij tien doelpunten gemaakt. En Ibrahimovic kennende is de fles rode wijn nog lang niet leeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zlatan: Vergelijk mij maar met een goede rode wijn
Sluiten