Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 20 dec 2016

Voetbalbond Kameroen niet blij met afwezigheid Onana

Langzamerhand worden de selecties van de deelnemende landen aan de Afrika Cup bekendgemaakt. Opvallend is dat meerdere Kameroeners verstek laten gaan.

André Onana

Toen Onana zijn concurrent Jasper Cillessen zag vertrekken naar Barçelona ,zag de 20-jarige doelman zijn kans schoon. De Kameroener kreeg een basisplaats en is sindsdien niet meer uit de selectie van Peter Bosz weg te denken.

Sinds zijn plek bij de eerste elf heeft Onana er nooit geheim van gemaakt liever voor de titel met Ajax te strijden dan op de bank te zitten bij Kameroen.

Boze voetbalbond

In een persbericht haalde de voetbalbond van Kameroen hard uit naar Onana en andere spelers die bedanken voor de nationale ploeg. „Deze spelers vinden hun eigen belang belangrijker dan dat van de nationale ploeg”, verklaart de bond.

„We mogen volgens de regels van de FIFA maatregelen treffen tegen deze spelers. Bondscoach Hugo Broos vindt dat de fans recht hebben op de ploeg die het beste wil presteren en hij zal daarom alleen spelers opstellen die alles willen geven voor Kameroen.”

Afvallig

Onana is wel opgenomen in de voorselectie van de Ontembare Leeuwen, maar staat vooralsnog bovenaan het lijstje van de zeven afvalligen, ofwel: niet loyale spelers. In het persbericht deelt de voetbalfederatie van Kameroen vrolijk mee waarom die zeven spelers niet met de nationale selectie mee afreizen naar Gabon. „Zijn huidige club Ajax heeft een goede doelman in Piet Krul. Toch kiest Onana ervoor om bij zijn club te blijven en niet voor de nationale ploeg uit te komen.”

Foutje

De bond impliceert dat Ajax het kampioenschap ook wel kan binnenhalen met de uitstekende keeper Piet Krul. Foutje van de bond, dat moet uiteraard Tim Krul zijn. De voetbalbond van Kameroen maakt daarbij ook niet de afweging dat Onana op de bank zit bij de nationale ploeg en bij Ajax zijn basisplek kwijt is als hij meegaat naar de Afrika Cup.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetbalbond Kameroen niet blij met afwezigheid Onana
Sluiten