Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 12 dec 2016 / 18:39 uur

Verstappen haalde het vaakst iemand in

Uit een cijferrapport van bandenleverancier Pirelli blijkt dat Max Verstappen de meeste inhaalacties heeft uitgevoerd in het afgeslopen Formule 1-seizoen. De Nederlandse coureur van Red Bull haalde 78 keer een opponent in.

In totaal werden 866 inhaalacties geregistreerd, gemiddeld 41,2 per race. Inhaalmanoeuvres werden alleen geteld als deze niet in de openingsronde werd uitgevoerd en de nieuwe positie tot het einde van de race werd vastgehouden.

Verstappen maakte niet alleen de meeste inhaalacties, ook de mooiste. Van de FIA kreeg hij de prijs voor mooiste inhaalactie voor de wijze waarop hij wereldkampioen Nico Rosberg van Mercedes in Brazilië buitenom, in de stromende regen, voorbijging.

https://www.youtube.com/watch?v=K2EnYirMxUw

Minst gepasseerd

Duitser en oud-wereldkampioen Sebastian Vettel, die het afgelopen seizoen rondreed in een Ferrari, werd het minst gepasseerd. In 2016 wist slechts één coureur hem in te halen. Je raadt het al; dat was Max Verstappen.

De snelste man van het seizoen was Valtteri Bottas. De Williams-coureur tikte tijdens de Grand Prix van Mexico een ongelofelijke topsnelheid van 372,5 kilometer per uur aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen haalde het vaakst iemand in
Sluiten