Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 20 dec 2016 / 21:55 uur

Van Gerwen: excuses ontbrekende nominatie ‘zielig’

Michael van Gerwen is niet genomineerd voor Sporter van het Jaar en daar zijn veel mensen het niet mee eens. Ook Van Gerwen zelf niet. In RTL7 Darts reageert hij. „Wat moet ik nog meer doen om genomineerd te worden?” Max Verstappen, Dorian van Rijsselberghe, Ferry Weertman, Tom Dumoulin en Sven Kramer zijn wel genomineerd.

Nominatie

Collega-darter Vincent van der Voort staat achter Van Gerwen. „Alleen de nominatie al zou voor de dartssport geweldig zijn geweest. Helaas worden dit soort beslissingen genomen door mensen die niks met darts hebben."

Een eer

Van Gerwen had gehoopt wel genomineerd te worden. Hij is van mening dat de vakjury ook zes personen genomineerd zou kunnen hebben, waaronder hij, in plaats van vijf personen. „De excuses om mij niet te nomineren vind ik treurig en zielig.” Verder zegt hij dat het een eer zou zijn geweest om tussen „jongens als Verstappen en Kramer te staan. Het zou leuk zijn om met hen in één adem genoemd te worden. Dit is erg frustrerend”.

Hij heeft besloten om niet naar het sportgala te gaan.

Vakjury

Eerder zei de vakjury dat Van Gerwen nooit serieus in beeld is geweest, omdat de sport darten niet internationaal genoeg is. Een criterium is dat de sport olympisch moet zijn en in minimaal 55 landen een WK moet hebben. Darts zit onder dat criterium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Gerwen: excuses ontbrekende nominatie ‘zielig’
Sluiten