Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 14 dec 2016 / 13:01 uur

Primeur club WK: videoscheids Makkelie geeft pingel

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft geschiedenis geschreven op het WK voor clubteams. De Nederlandse arbiter zat in de videowagen mee te kijken bij het halvefinaleduel tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers en greep in toen er in zijn ogen een overtreding werd begaan in het strafschopgebied.

Makkelie seinde de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai in en die gaf daarop een penalty. Na 33 minuten kwam het Japanse Kashima Antlers op voorsprong door de benutte strafschop van Shomai Doi, maar daar ging dus het een en ander aan vooraf. Bij een indraaiende vrije trap van Kashima Antlers werd een Japanse speler neergehaald door een speler van Atlético Nacional, maar dit werd niet geconstateerd door scheidsrechter Kassai.

In zijn oortje kreeg Kassai van Makkelie echter te horen dat er een overtreding was gemaakt in het strafschopgebied. Kassai liep naar de kant van het veld om de beelden terug te kijken en kende daarna zonder twijfel een strafschop toe. Spelers van Atlético Nacional reageerden boos en verbaasd, maar Kassai was onvermurwbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Primeur club WK: videoscheids Makkelie geeft pingel
Sluiten