Johan van Boven
Johan van Boven Sport 8 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Overlevende vliegramp Chapecoense spreekt fans toe

Een van de overlevenden van het vliegtuigongeluk, waarbij het overgrote deel van de selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven kwam, heeft voor het eerst publiekelijk gesproken. Het gaat om verdediger Alan Ruschel, die in een Colombiaans ziekenhuis revalideert.

Steun

In een video laat hij weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. „Hallo mensen in Brazilië en in de rest van de wereld, die verbondenheid voelen met mijn herstel. Ik ben Alan Ruschel. Ik wil vertellen dat mijn herstel goed verloopt. Snel zal ik terugkeren naar Brazilië om daar verder te revalideren. Ik wil iedereen bedanken voor alle berichten en de steun die ik heb gekregen. Heel erg bedankt.”

Tijdens de crash van vorige week kwamen 71 van de 77 inzittenden om het leven. Naast Ruschel overleefden nog twee spelers van ‘Chape’ het ongeluk met het vliegtuig, dat onderweg was naar het Colombiaanse Medellín. Twee dagen later zouden ze de finale om de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional afwerken.

Doelman Nivaldo stapte niet aan boord. Hij zette na het vernemen van het verschrikkelijke nieuws direct een punt achter zijn loopbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Overlevende vliegramp Chapecoense spreekt fans toe
Sluiten