Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 18 dec 2016 / 16:48 uur

Nycke Groot beste handbalster van het EK

Nog voordat de finale is gespeeld, is het all-star team van het EK 2016 al bekend gemaakt. Nycke Groot is niet alleen opgenomen in het beste team van het EK, maar is zelfs uitgeroepen tot de meest waardevolle speelster van het toernooi. Groot wordt door haar landgenoot en cirkelspeelster Yvette Broch vergezeld in het sterrenteam.

Aartsrivaal

Eerder verloor Nederland in 2015 de WK-finale van Noorwegen met 31-23. Toen werd de historische zilveren medaille nog met een lach en een traan in ontvangst genomen. De tweede plaats op het WK zorgde ervoor dat er veel werd verwacht van de dames tijdens de Olympische Spelen in Rio. Het toernooi liep wat stroef, maar toch drong Nederland door tot de halve finale. In een ware thriller ging de wedstrijd met 23-24 verloren en mocht niet Nederland, maar Frankrijk voor de gouden medaille strijden.

Nederland moest het in de strijd om brons opnemen tegen Noorwegen. De Nederlandse handbalsters konden zich niet genoeg opladen voor die wedstrijd en gingen uiteindelijk met lege handen naar huis. Noorwegen verpulverde Nederland met 36-26.

https://www.youtube.com/watch?v=4FXeBkGgxTc

Finale

Voor het eerst in de handbalgeschiedenis kan Nederland een gouden medaille op een EK mee naar huis nemen. Het kampioenschap begon stroef voor Nederland na het verlies in de eerste wedstrijd tegen Duitsland (30-27). Maar vervolgens pakten de dames de draad weer goed op en wonnen ze al hun poulewedstrijden met snel en aanvallend handbal. In de halve-finale bleek Nederland ook te sterk voor Deense handbaldames (26-22).

Het is een goede generale geweest voor de finale, maar dat biedt geen garantie voor de titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nycke Groot beste handbalster van het EK
Sluiten