Metro en ANP
Metro en ANP Sport 16 dec 2016 / 18:46 uur

Nederlandse handbalsters naar EK-finale

Feest voor de Nederlandse handbalsters! De ploeg van bondscoach Helle Thomsen bereikte vrijdag de finale van het EK, door Denemarken in Göteborg met 26-22 te verslaan.

Oranje stond vorig jaar op het WK ook al in de eindstrijd, waarin Noorwegen te sterk bleek. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro grepen de handbalsters net naast de medailles, daar werden ze vierde.

Zondag finale

De Nederlandse vrouwen hadden op de EK’s een zevende plek, in 2014, als beste resultaat staan. Door de winst vrijdag op Denemarken is de eerste EK-medaille zeker. Zondag moet in de finale tegen Noorwegen of Frankrijk blijken welke kleur het wordt.

Estavana Polman (zeven doelpunten) en Nycke Groot (zes) blonken uit tegen de drievoudig Europees kampioen. Oranje sloeg aan het begin van de tweede helft een gat met zes goals op rij en liet die voorsprong niet meer in gevaar komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse handbalsters naar EK-finale
Sluiten