Sophie Moerman
Sophie Moerman Sport 2 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse clubs 1 minuut stil voor Chapecoense

Alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League houden dit weekend een minuut stilte voorafgaand aan hun wedstrijden, om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Dat heeft de KNVB na overleg met de clubs besloten.

Ook de amateurclubs zijn gevraagd de minuut stilte in acht te nemen. Het besluit komt nadat de meeste spelers van de Braziliaanse eredivisieploeg Chapecoense begin deze week om het leven kwamen bij een vliegtuigcrash in de bergen van Colombia. Slechts drie spelers van het team overleefden de ramp.

In het hart getroffen

„De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen”, aldus operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. „Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit.”

Ronaldinho

Ook bij de duels in de Champions- en Europa League wordt een minuut stilte gehouden, maakte de UEFA eerder al bekend. Dit geldt ook voor de vier Nederlandse clubs die in actie komen. PSV krijgt Rostov op bezoek in de Champions League en Feyenoord, AZ en Ajax spelen donderdag een Europa Leaguewedstrijd tegen respectievelijk Fenerbahçe, Zenit Sint-Petersburg en Standard Luik.

Vanuit de hele wereld is geschikt gereageerd op de vliegramp. Voormalig sterspeler Ronaldinho, die enkele jaren geleden terug ging naar Brazilië en nu geen club heeft, heeft al aangeboden voor Chapecoense te spelen. „Het is een moeilijke periode. Als het aan ons ligt, gaan we helpen. We moeten nog bekijken op welke manier”, stelde Ronaldinho’s broer en zaakwaarnemer Roberto Assis tegenover Braziliaanse media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse clubs 1 minuut stil voor Chapecoense
Sluiten