Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

NBA-ster geeft kankerpatiënt auto als kerstcadeau

Jarrell Lara zal de basketbalwedstrijd tussen New York Knicks en Boston Celtics nooit meer vergeten. Zijn favoriete team uit de Big Apple verloor maandag weliswaar met 119-114, maar wat er voorafgaand aan het duel gebeurde, staat voor altijd in zijn geheugen gegrift.

Grap

De 17-jarige Lara leidt aan een zeldzame vorm van kanker, die het zenuwweefsel ernstig kan aantasten. Om hem een hart onder de riem te steken, gaf sterspeler Carmelo Anthony hem en zijn familie een auto als kerstcadeau. „Ik dacht dat ik in de maling werd genomen”, zei Lara tegen MSGNetworks.com. „Ik besef nog niet echt wat er is gebeurd. Carmelo kan zo veel mensen helpen en hij heeft voor mij gekozen. Het is een cadeau van God. Dit is de mooiste Kerst die ik me kon wensen.”

De basketballer was ook onder de indruk. „Mijn foundation en Kia hebben deze auto gegeven en moet je de uitdrukking op hun gezichten zien. Daar gaat het om. Het is niet te beschrijven”, liet hij aan sportzender ESPN weten.

Zelf hield hij het ook nauwelijks droog. „Ik was volledig gericht op de wedstrijd tegen Boston, maar de moeder van Jarrell barstte in tranen uit. Dan moet je snel schakelen naar het echte leven. Ik was heel emotioneel. Dit is groter dan sport, groter dan basketbal. We hebben een droom laten uitkomen en ik ben blij dat ik dat mogelijk heb kunnen maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NBA-ster geeft kankerpatiënt auto als kerstcadeau
Sluiten