Steven Musch
Steven Musch Sport 15 dec 2016 / 06:40 uur

Monsterzege van Feyenoord op ADO Den Haag

Titelhouder Feyenoord heeft met een groot verschill (5-1) van ADO Den Haag gewonnen en is daarmee door naar de kwartfinales van de KNVB beker.

Aanvaller Dirk Kuijt zorgde voor drie goals, waarvan twee penalty’s. Spits Nicolai Jorgensen opende de score in de vierendertigste minuut. Daarna scoorde Kuijt vanaf de penaltystip, en ook de 3-0 was voor de aanvaller. El Ahmadi zorgde voor de 4-0 en Kuijt maakte het laatste doelpunt voor Feyenoord, opnieuw een penalty.

Vlak voor het fluitsignaal wist Gervane Kastaneer van ADO echter nog een tegendoelpunt te maken, om de vernedering net iets minder te maken.

Ook Utrecht door naar kwartfinales

Vorig seizoen won Feyenoord de bekerfinale van FC Utrecht (2-1). Die ploeg won woensdagavond met 1-2 van PEC Zwolle en is ook door naar de kwartfinale. De beslissende goal viel pas na 93 minuten in de verlenging.

In de achtste minuut kwam Zwolle, dat in 2014 de beker won door met 5-1 van Ajax te winnen, op voorsprong door een goal van Nicolai Brock-Madsen. Pas in de tweede helft kwam Utrecht, drievoudig winnaar van de KNVB-beker, beter in de wedstrijd. Utrecht-verdediger Kevin Conboy, die na de rust het veld op was gekomen, wist in de tachtigste minuut met een kopbal voor de gelijkmaker te zorgen.

Dertien minuten later veroorzaakte Dirk Marcellis van PEC een strafschop door Richairo Zivkovic onderuit te halen in het strafschopgebied. Zivkovic wist de bal daarna vanaf elf meter in het doel te schieten.

Foto ANP

Vitesse en AZ winnen van amateurclubs

Ook Vitesse en AZ plaatsten zich woensdag voor de kwartfinales met de winst op twee amateursclubs.

Vitesse versloeg de Jodan Boys uit Gouda met 4-0 in het Gelredome. Voor de rust kwam de Arnhemse ploeg al op een 2-0 voorsprong te staan met doelpunten van Matt Miazga en Adnane Tighadouini.

Na de rust kreeg Vitesse een strafschop en werd Levi Marengo van het veld gestuurd met een rode kaart. Lewis Baker zorgde voor de 3-0, waarna Milot Rashica de wedstrijd afmaakte.

Het Alkmaarse AZ rekende met ASHW af in het AFAS Stadion. De eerste treffer was voor Robert Mühren in de eerste helft. De wedstrijd bleef nog even spannend en pas tegen het einde maakte Fred Friday de 2-0 voor de Alkmaarse ploeg.

Donderdag speelt Ajax nog tegen SC Cambuur en Sparta tegen Heracles Almelo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Monsterzege van Feyenoord op ADO Den Haag
Sluiten